E-posta, tüm işletmelerin iş iletişimini sürdürmek için en çok kullandığı ve güvendiği bir iletişim aracıdır. Bu yüzden e-posta, işletmenizin verilerine erişmek isteyen bilgisayar korsanları tarafından en çok tercih edilen saldırı vektörlerinden biridir.

Peki e-posta’nıza yönelik bu saldırılardan kurtulmak için ne yapabilirsiniz?

Mail Güvenliği için Microsoft Defender for Office

Office 365 for Microsoft Defender (eski adıyla Office 365 ATP), işletmeniz için e-posta tabanlı saldırılara karşı daha fazla koruma sağlayan Microsoft’un e-posta güvenlik platformudur.

Office 365 for MS Defender, ekleri koruma altına alarak ve e-posta URL’lerini gerçek zamanlı kara listeleriyle karşılaştırarak tehditlere karşı gelişmiş dinamik koruma sağlar. 

Office 365 for Microsoft Defender Özellikleri

Office 365 for Microsoft Defender’ın önemli özelliklerinden bazıları aşağıdakileri içerir:

1. Gelişmiş e-posta güvenliği

Sağlam bir filtreleme ile iş e-posta’sının ele geçirilmesi, kimlik bilgilerine yönelik kimlik avı, fidye yazılımı ve gelişmiş kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere çok çeşitli birim tabanlı ve hedefli saldırıları önler.

Sektör lideri yapay zeka, kötü niyetli ve şüpheli içeriği algılar ve korumadan kaçmak için tasarlanmış kampanyaları belirlemek için saldırı modelleri ile ilişkilendirir.

2. Güvenli bağlantılar

Bilinmeyen bir göndericiden gelen bir bağlantıya tıklanmaması gerektiğini hemen hemen e-posta kullanan herkes bilir. Ancak bazen olası bir dalgınlık sonucu istemeden yine de bir bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Office 365 for Microsoft Defender, güvenli bağlantılar özelliği sayesinde e-posta’larınızda ve Office belgelerinizde bulunan URL’leri gerçek zamanlı olarak tarar. Bu bağlantıların güvenli olmadığı tespit edilirse, bir uyarı sizi hemen bağlantının tehlikesine karşı uyarır.

3. Güvenli eklentiler

E-posta’larınız gelen kutunuza girmeden önce bilinen kötü amaçlı yazılımlara karşı Office 365 tarafından zaten tarandı, peki ya bilinmeyen kötü amaçlı yazılımlar?

Office 365 for Defender, e-posta iletilerindeki ekleri alıcılara teslim edilmeden önce açmak ve taramak için sanal bir ortam kullanır. Bu, güvenli eklerin açılmasını ve işletmenize zarar vermemesini sağlar.

4. Sahteciliğe ve kimliğe bürünmeye karşı koruma

Tüm e-posta’larınız, gönderenin söylediği kişi olduğundan ve e-posta’nın o işletmenin e-posta sunucusundan geldiğinden emin olmak için kontrol edilir.

5. Kimlik avına karşı koruma

Bir yöneticinizde en kısa zamanda para göndermenizi isteyen kafa karıştırıcı bir e-posta ya da Microsoft’tan direk e-posta şifrenizi soran bir e-posta aldığınızda ne yaparsınız?

Muhtemelen kafanız karışabilir.

Fakat Defender for Office 365 ile bu e-posta’ların kafanızı karıştırması gerekmez. Sektör lideri yapay zeka, bu kimlik avı e-posta’larını tarayıp algılar ve gelen kutunuza asla ulaşmamalarını sağlar.

6. Çok faktörlü kimlik doğrulama

Geleneksel kullanıcı adı-parola ile oturum açma, artık e-posta hesaplarını güvence altına alacak kadar güçlü değildir. Bu yüzden çok faktörlü kimlik doğrulama, e-posta oturumu açma sırasında önemli bir güvenlik katmanı sağlar ve kimlik bilgilerinin çalınması riskini en aza indirir. 

Microsoft’a göre MFA, hesap güvenliği saldırılarının yüzde 99,9’undan fazlasını engelleyebilir. MFA’yı etkinleştirmek, e-posta hesaplarınızı korumak için yapabileceğiniz en kolay şeylerden biridir.

7. Kurumsal e-posta şifreleme

Bir e-posta hesabının güvenliği ihlal edilirse veya aktarım sırasında bir hata meydana gelirse, bu bilgiler yanlış ellere geçebilir. E-posta şifreleme, yalnızca doğru alıcının amaçlanan mesaja ve e-posta eklerine erişmesini veya okumasını sağlar. Office 365’teki yerleşik e-posta şifreleme özellikleri, e-posta’lar açıldığında tek seferlik parola sorar, bu e-posta’lar Office 365 ortamında okunur veya kopyalama ve yazdırmayı kısıtlayacak şekilde ayarlanabilir.



    Benzer İçerikler

    Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
    Menü