Java, PHP, Ruby, Node.js veya Python geliştiricilerine uygulama ortamlarını kurmanın ve uygulamaları hızlı bir şekilde dağıtmanın kolay bir yolunu sağlama misyonuyla 2011 yılında kurulan Jelastic, hem Hizmet Olarak Platform (PaaS) hem de Hizmet Olarak Kapsayıcı (CaaS) bulut modellerinin avantajlarını tek bir anahtar teslim pakette birleştiren, bulut pazarı için zaman içinde test edilmiş bir platform çözümüdür. 

Bulut platformu, uygulama dağıtımını hızlandırıp basitleştirmeye, altyapı maliyetini düşürmeye, çalışma süresini iyileştirmeye ve çalışan hizmetlerin güvenliğini artırmaya ihtiyaç duyan ISV’ler, dijital ajanslar, e-ticaret ve hizmet sağlayıcılar için tasarlanmıştır.

Jelastic PaaS, mevcut tüm araçlarla, uygulamalarını güvenilir bir platformda barındırması gereken geliştiriciler için idealdir. Geliştiriciler, ilgili altyapıyı oluşturmanın ve sürdürmenin karmaşıklığıyla yüzleşmek zorunda kalmadan uygulamaları geliştirebilir, çalıştırabilir ve yönetebilir.

Jelastic, geleneksel ve bulutta yerel uygulamaların oluşturulmasını, ölçeklenmesini, kümelenmesini ve güvenlik güncellemelerini otomatikleştirir. Şirket, fiili tüketime dayalı dikkate değer bir kullan-öde fiyatlandırma modeli uygular. 

Jelastic PaaS, dünya çapında 100’den fazla veri merkezinde genel, özel ve hibrit bulut olarak mevcuttur. Çoklu bulut platformu olarak AWS, Azure, GCP ve diğer mega bulut servis sağlayıcıları arasında birlikte çalışabilirlik sunar.

Jelastic Platform as a Service’in Öne Çıkan Özellikleri

Jelastic Platform as a Service’in öne çıkan özelliklerinden bazıları aşağıdaki şekildedir:

1. Kullanıcı Arabirimi ve API aracılığıyla Otomatik Sağlama

Üretim ve geliştirme ortamları, kullanıcı dostu topoloji sihirbazında veya API, SSH, CLI aracılığıyla dakikalar içinde oluşturulur. Java, PHP, Python, Node.js, Ruby, .NET, Go, Docker Swarm veya Kubernetes tabanlı uygulamaları çok çeşitli SQL ve NoSQL veri tabanları, uygulama sunucuları, dengeleyiciler ve depolama kapsayıcılarını kullanarak kurulum için manuel yapılandırma gerekmeden çalıştırır.

2. ​​Sıfır Kod Değişikliği Dağıtımı

Eski monolitik uygulamaları ve bulutta yerel mikro hizmetleri hiçbir kod değişikliği ve sıfır kilitlenme olmadan devreye alıp ve çalıştırmanıza olanak tanır. Dağıtım, doğrudan geliştirici panelinden veya Maven, Eclipse, NetBeans, IntelliJ IDEA gibi entegre eklentiler aracılığıyla otomatik güncellemeler, arşivler (zip, war, jar, ear) ile GIT veya SVN kullanılarak kolayca gerçekleştirilebilir.

3. Bulutta Yerel ve Geleneksel Uygulama Desteği

Uygulama ve sistem kapsayıcıları desteğinin yanı sıra sıfır kod değişikliği yaklaşımı, hem bulutta yerel mikro hizmetleri hem de eski monolitik uygulamaları çalıştırma yeteneği sağlar. Jelastic ekibi, geleneksel uygulamaların buluta geçişi sırasında yardım sağlar.

4. Otomatik Dikey ve Yatay Ölçeklendirme

Elastik otomatik ölçeklendirme, yük düzeyine dayalı olarak ayrıntılı kaynak tahsisine olanak tanır. Bu, yalnızca gerçekten tüketilen kaynaklar için ödeme yapmanızı sağlayarak yüksek performans, uygulama kullanılabilirliği, çalışma süresi ve aynı zamanda maliyet verimliliği sağlar.

5. Yönetilen Kümelenmiş Çözümler

Önceden paketlenmiş WordPress, Magento, MySQL, PostgreSQL, NGINX, Tomcat, GlassFish, WildFly, Docker Swarm, Kubernetes ve diğer çözümlerin şablonları Jelastic Marketplace’te mevcuttur. Bu yüksek düzeyde kullanılabilir kümeler otomatik olarak dağıtılır, ölçeklenir ve çoğaltılır. Bu nedenle destek ve yönetim için minimum çaba gerekir.

6. Çoklu Bulut ve Çoklu Bölge Dağıtımı

Jelastic PaaS, 36 ülkede 100’den fazla veri merkezinde mevcuttur. Altyapı ve yerel destek, Cloud Union’da listelenen merkezi olmayan barındırma ortakları ağı tarafından sağlanır. Uygulamaları, tek bir bulut sağlayıcısının donanım bölgeleri içinde veya aynı teknolojiyi, aynı API’yi ve otomasyon komut dosyalarını kullanarak birden çok yerde dağıtabilirsiniz.

Jelastic ile Gelen Platform as a Service Çözümleri

Java, PHP, Node.js, Ruby, Python, Docker ve Kubernetes desteğine sahip Jelastic PaaS; genel, şirket içi özel, sanal özel, hibrit ve çoklu bulut olarak mevcuttur.

Jelastic, PaaS’ı genel, özel, hibrit ve çoklu bulut teklifleri olarak sağlamak için yerel veri merkezleri ve küresel hiper ölçekleyicilerle işbirliği yapar. Platform, şirket içinde veya popüler IaaS çözümlerinin üzerinde barındırılabilir.



    Benzer İçerikler

    Menü