OnApp, hizmet sağlayıcıların bulut sunucuları oluşturmasına, satmasına ve işletmesine olanak tanıyan İngiltere merkezli bir yazılım şirketidir. Kullanıcılar; özel bulut, genel bulut ve hatta içerik dağıtım ağı hizmetlerini çalıştırmak için OnApp’i kullanabilir.

OnApp ayrıca servis sağlayıcıların OnApp yazılımı tarafından yönetilen bulut altyapısını satmasına ve satın almasına yardımcı olan OnApp Federation’ı (toptan bulut altyapısı pazarı) da çalıştırabilir. Ayrıca, işletmelerin şirket içi bulut altyapılarını genel bulut kaynaklarıyla birleştirerek hibrit bulut modelini benimsemelerini de sağlar.

Hiper yönetici, OnApp’in sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Yani, hiper yönetici, kullanıcıların tek bir donanımda birkaç farklı sanal makineyi barındırmasını sağlar.

OnApp, bulut hizmetlerinin kolay yönetimini sağlayan tam otomatik bir kontrol paneli ile birlikte gelir. OnApp tarafından sunulan önemli diğer avantajlardan bazıları ise, sanal makine yük devretme ve yük dengelemedir.

Genel bulutların %30’undan fazlası ve bir milyonu aşkın sanal sunucu OnApp üzerinde çalışır. 

OnApp’ın Avantajları Nelerdir?

Aşağıda OnApp’in önemli avantajlarının bir listesini bulabilirsiniz: 

1. Gelişmiş içerik dağıtım ağları

OnApp’in en önemli avantajlarından biri, 2011’de piyasaya sürülen içerik dağıtım ağı (CDN) teknolojisidir. OnApp, hizmet sağlayıcılara dünya çapında birçok varlık noktasına (PoP) sahip bir CDN’ye erişim sağladığından, IaaS sunanlar ayrıca bir CDN ve yerel olarak barındırılan varlık seçeneği de sağlayabilir.

OnApp, dünya çapında 170’den fazla dağılmış olan en yüksek PoP sayısından birine sahiptir. Bir OnApp özel CDN’si ile aşağıdakileri kontrol ederek yerel olarak barındırmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz:

  • Bant genişliği paylaşımının durumu
  • Edge sunucularının konumu
  • Farklı müşteri ve ortak grupları için fiyatlandırma hesaplaması
  • Trafik altyapınızdaki hareket eder

OnApp tam olarak desteklenen bir anahtar teslim CDN yazılım yığını olduğundan, kullanıcıların olağan dağıtım sorunlarıyla uğraşması gerekmez.

OnApp, kurum içi altyapıdan yararlanma isteği veya teknik uzmanlığı olmayan işletmeler için aynı zamanda sanal bir CDN hizmet sağlayıcısıdır ve OnApp bulut platformunun isteğe bağlı küresel CDN altyapı ağına erişim sağlayan entegre bir özelliği olan OnApp Federation’ dan ihtiyaç duydukları kapasiteyi alarak farklı pazarlar için özelleştirilmiş hizmetler oluşturmanıza olanak tanır.

2. Hızlı dağıtımlar

OnApp anahtar teslimdir,  yüksek düzeyde ölçeklenebilirdir, dağıtılması hızlı ve basittir. Servis sağlayıcıların herhangi bir kod geliştirmesine gerek yoktur ve platform çok az bakım gerektirir.

Karşılaştırılabilir çözümler kullanan bulut dağıtımı, aylar olmasa da haftalar sürebilirken, OnApp özel bulutları genellikle bir günden daha kısa sürede kurulur. 

Ancak bu hızlı dağıtımlar nasıl elde edilir?

Başlangıç ​​olarak, OnApp tüm sunucu bulma ve hesaplama düğümü/hipervizör kurulum sürecini otomatikleştiren bir PXEboot mekanizması kullanır. Bir işletmenin ölçeğini büyütmesi gerektiğinde, daha fazla cihaz veya düğüm ekleme süreci de büyük ölçüde basitleştirilir.

Kullanıcılar platformdan BT kaynaklarına kendi kendilerine hizmet edebildikleri için sağlama çok basittir. Örneğin, yalın donanım sunucular, sabit bulut örnekleri, uygulamalar ve kapsayıcıların tümü araç içinde hızla kurulabilir.

Sonuç olarak, OnApp’in hızlı dağıtımları, müşteriler için pazarlamada hız anlamına gelir. Sert rekabetle dolu bir pazarda, ürünleri önce çıkarmak güçlü bir avantajdır.

3. Düşük maliyet

Dağıtım kolaylığı, OnApp’i ucuz bir bulut yönetim platformu haline getirir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, buluta geçiş süresi genellikle bir günden azdır. OnApp ile profesyonel destek hizmetleri isteğe bağlıdır ve az bakım gerektiren bir çözüm olarak destek süresi genellikle minimumdur, bu da fiyatlandırmaya yansır. Diğer tekliflerin aksine, OnApp kullanan işletmelerin bir “bulut projesi” oluşturmak ve yönetmek için bir uzmanı işe almasına gerek yoktur.

Dahası, özel ve hibrit bulutların desteğiyle, mevcut altyapıdan yararlanabilen ve iş yüklerini kurum içinde çalıştırabilen işletmeler, genel bulut harcamalarının tamamını üstlenmek zorunda değildir. Aynısı, kendi başınıza bir CDN sağlayıcısı olmanızı sağlayan OnApp’ın CDN’sinin kurulumu için de geçerlidir. OnApp, mevcut donanımınızdan kendinizinkini oluşturmanıza olanak tanır. Sadece birkaç çözüm bunu yapmanıza izin verir.

4. Kullanım kolaylığı

OnApp BT tedariğini ve yönetimini basitleştirir ve maliyet, performans ve uyumluluk gereksinimlerinizi karşılayan konumlarda iş yüklerini kolayca çalıştırmanıza olanak tanır.

OnApp, kullanımı ve öğrenmesi kolay bir platform sağlamanın yanı sıra birden çok veri merkezini ve bulutu tek bir yerden yönetme işlevselliği de sunar.



    Benzer İçerikler

    Menü